

Cilt doktorları, Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra tüm doktorların uzman olmak için girdikleri sınavda dermatoloji branşını seçen ve bu konuda 4 ila 5 sene üst ihtisas yapan kişilerdir. İnsan sağlığının önemli bir parçası olan cildin sağlığını korumak, hastalıklarını teşhis edip iyileştirmek, bu büyük organın mikroskopisinden makroskopisine her şeyini bilen doktorların işidir.
Dermatoloji uzmanları, cildi vücudun diğer organları ile ilişkili bir bütün olarak değerlendirir.
Cilt, soluk mu, kızarık mı, kuru mu, yağlı mı, sivilceli mi, hassas mı, allerjik mi, kuru ama sivilceli mi, güneş ışınlarından ne kadar etkilenmiş, nemli mi, kırışık mı, kılcal damarlı mı, ben’li, güneş lekeli (lentigo), melasmalı (bölgesel lekeler) mı, tüm bu unsurların tamamına bakılarak değerlendirilir. Bu sorular dikkate alınmadan yapılan cilt gençleştirme ve diğer işlemlerde geri dönüşü zor olan sorunlarla karşılaşılabilir.
Beslenmemiz, genetik mirasımız, yaşam şeklimiz ve ruh halimiz gibi pek çok durum cildimizi doğrudan etkiler.
Cildimiz dış dünyaya karşı ilk savunmamızdır ve hormonlarla, sinirsel uyarılarla yönetilen mükemmel bir kan dolaşımına sahiptir.
Parmak ucundaki bir uyarı süratle beynimize iletilir ve parmak ucu ile ilgili verilmesi gereken tepkiyi, vücut göz açıp kapayıncaya kadar verir. Bu örnekten yola çıkarak, yüzümüzde ansızın beliren bir sivilcenin (akne), uçuğun (herpes) ya da herhangi bir dönemde ortaya çıkan güneş lekesinin, aslında çok merkezli ve sistemik nedenlere bağlı olabileceğini söylemek mümkündür. Tüm vücudumuzu örten ve yüzey alanı oldukça geniş olan bu organımızdaki tüm değişimleri önemsemeliyiz.
Cildimiz, diğer organlarımız, dolaşım sistemimiz, saçlarımız ve tırnaklarımız arasındaki mükemmel ilişkiyi iyi değerlendirmek çok önemlidir; benim felsefem, danışanlarımı ve hastalarımı tedavi ederken bu olağanüstü etkileşimleri dikkate almaktır.
Hello, i wanted to visit can you tell me about the checkup fee and all the details?
Hello Nadia, Can you call us from 0(545) 351-46-66 ? Please We can give you information about all of it
Merhaba betül hanım. 23 yasındaydım. Ben 1 sene önce roaccutane tedavisi gördüm aknelerim geçti ama bu aralar cenemde tek tük cıkmaya basladı, çok zor geçiyor ve leke bırakıyor tekrar roaccutane kullanmak istemiyorum ne yapılmalı? Özellikle cene altı gıdı bölgesinde sivilce cıkıyor bunun sebebi ne olabilir? Tesekkürler
Merhaba Hilal Hanım Çene altı,gıdı bölgesi ayva tüylerin de olduğu alandır ve kıl dibinden besleniyor da olabilir. Akne Tedavisinde roaccutene tekrar tekrar yazılmamalıdır.Tekrarlayan akne problemlerinde gereken kan testleri yapılmalı ve ayrıntılı olarak yeme,içme,uyku gibi detaylar ile ilgilenilmelidir.
Merhaba Betul hanim 17 yasinda oglum var basinda kist gibi Şişlik sivilce turu acne var bir de intihapli akinti geliyor sari renk birde elliyemiyorsun cok agriyor yanlislikla elin deyse bagiriyor cilt uzmanina goturdum bazi kan t.e.s.tleri kafasindaki akinti örnekleri aldilar kani temiz cikti ama kafasindaki sivilce turu intihapli cikti suan cok agir bir ilac kullaniyor ilacin adi isilotian baya agir ayda bir sefer kan veriyor cunku ic organlarina zarar vermesin diye kontrol altinda tutuyorlar bir oneriniz varmi yardimci olursaniz sevinirim saygilar
Merhaba Filiz Hanım A vitamini türevi ilaçlar,ayda bir kan testi ile kontrol edilir ve bu sayede güvenle kullanılabilir.Anlattığınız öyküden ‘kistik akne’ olduğunu anlıyorum.Tedavisinin doğru olduğunu düşünüyorum.Ancak fiziki muayene yapmadan bu kadar bilgi verebilirim. Sevgiler
Merhaba Betül Hanım Yüzümde asimetri mevcut.özellikle fotoğraf çekildiğimde çene ve yanak bölgem yamuk çıkıyor.yüzüm kaymış gibi bir ifade oluşuyor.ve gözlerde düşüklük var.bu da üzgün bir ifade oluşmasına sebep veriyor ve sağlıksız solgun bir görüntü ortaya çıkarıyor. Düzeltilebilir sorunlar mı? Sevgiler.
Merhaba Gözde Hanım, Yüzde asimetri sebepleri arasında, çene kaslarının yani masseter kasın aşımı kasılması büyük etken olabiliyor. Ayrıca çene eklemi, alt ve üst çene kemik yapılarında genellikle doğumsal olarak bazen de sonradan asimetrik yüze neden olabiliyor. Gözlerin düşük bakması ise sadece göz çevresi değil, göz kapağının kendisi ile ilgili de olabilir. Muayene olmanızı öneriyorum. Bu saydıklarımı görerek ve size bazı mimik hareketlerini yaptırarak botoks veya hyaluronik asit dolgu enjeksiyonu ile düzeltip düzeltemeyeceğimi o zaman söyleyebilirim.
Merhaba Betül Hanım Benim 4 senedir devam eden bir akne problemim var fakat nedenini hala bulamadım tedaviler ile bir süre iyileşiyor fakat tekrar nüksediyor. Gerekli kan ve hormon t.e.s.tlerini yaptırdım. Demir eksikliğim yok ama biraz kansızlığım var. Anne ve babam böyle bir sorun yaşamamış. Beslenmeme de çok dikkat ederim. Okulum ve bölümüm dolayısıyla stresli bir yaşantım var fakat bunun akneyi etkilediğini düşünüyorum sebep olduğunu değil. Akneler üst yanak bölgemde çıkıyor. Önce beyaz nokta şeklinde büyüyorlar daha sonra iltihaplı akneye dönüşüyor. Şu an 20 yaşındayım. 7 ay önce yüzümde hiçbir şey yoktu. O zaman bir erkek arkadaşım vardı. Şu an değişen ve aklıma gelen tek şey bu. Ayrılmamız sonrasında yüzüm daha kötü şekilde doldu. Fakat sadece duygusal bir ilişkimiz vardı. Kontrol etmem gereken başka bir şey var mı diye size sormak istedim.
Merhaba Buse Hanım, Akne problemi 20’li yaşlarda hala devam ediyorsa ve hormonlar normalse genellikle stres hormonu kortizon ile ilişkili olabilir. Beyaz nokta şeklinde başlaması da kistik yani cilt altında hormona duyarlı kapalı komedin şeklinde olması da bir gösterge. bu tip durumlarda stres kontrolü için iyi uyku, düzenli beslenme (iyi beslenmeye devam) ve spor öneriyorum. Ancak sivilceye dönüştükten sonra akne, iz bırakma potansiyeli taşıyorsa o zaman ek tedaviler düşünülebilir. Retinoik asit düşük doz, doğum kontrol hapı kullanımı vs gibi.Tabii bu sonuca varabilmek için dermatolojik muayene sonucu gerekli gördüğüm kan testlerinizi kontrol ettikten sonra karar verebilirim.