Dolgu Uygulamaları

Dolgu Uygulamaları

Hyaluronik Asit Yüz ve Dudak Dolguları

Hyaluronik asit dolgu maddeleri, cildin bağ dokusunun ana maddesidir. Bir protein-şeker kompleksi olan hyaluronik asidin su tutma yeteneği çok yüksektir ve dokuyla uyumlu maddelerdir. Deriye sevk edildiği zaman, vücudun kendi hyaluronik asitiyle birleşerek cildi kollajen üretmesi için tetikler. hyaluronik asit  aynı zamanda hacim yaratmak amacıyla elmacık kemiklerine,çeneye ve dudaklara uygulanabilir. Hyaluronik asit enjekte edilen dokular nemlenerek doğal hacimlerine kavuşurlar. Bu sayede dudakların dolgunlaştırılması, çizgilerin, kırışıklıkların ve yüz kıvrımlarının gençleşmesi sağlanmaktadır.

Üç Boyutlu Dolgu Estetiği

Üç boyutlu dolgu estetiği ya da diğer adıyla Likit face-lift yöntemini uygulayarak, cilde hyaluronik asit dolguları ile daha gergin, yukarı kalkmış ve sıkı bir görünüm kazandırmak mümkündür.

Ancak estetik operasyona ihtiyaç duymayacak kadar iddialı olan bu yöntemi uygulayabilmek için danışanın yüzünün çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Üç boyutlu dolgu estetiğinden en iyi sonucu alabilmek için cilt yaşı, güneş hasarı, yüzdeki volüm azalması, mimiklere bağlı kırışıklıklar ve hatta kemikteki volüm kayıpları uzman doktor tarafından yapılacak kapsamlı bir konsültasyon ile değerlendirilmelidir.

Hyaluronik Asit Dolguları Cildinize Nasıl Etki Eder?

Hızlı ve kolay uygulanmasının yanı sıra görülebilir sonuçların hemen elde edilmesine olanak sağlar. Şeffaf ve renksiz bir jel halinde üretilen hyaluronik asit, derinizin üst kısmına konulunca kendi cilt tonunuzla karışarak bütünlük oluşturur. İnsanlar yaşlandıkça, derinin altında bulunan kolajen ve elastik lifler kırılmaya ve eskimeye başlar, ayrıca bu liflerin ve hyaluronik asit üretiminin de azalmasıyla kırışıklıklar giderek derinleşir. Bu kırılmalar doğal yaşlanma sürecimizin bir parçası olmakla birlikte, fazla kaş çatma, gözleri kısarak bakma, sigara içme, gülümseme ve diğer yüz mimikleri de kırılmaları artırır.

Yüz Kırışıklıklarını Gidermede Hyaluronik Asit Uygulaması ve Diğer Yöntemler

Yüz kırışıklıklarını doldurmak için en geniş çapta kullanılan işlem, hyaluronik asit uygulamasıdır. Hyaluronik asit enjeksiyonun yapıldığı alanlar vücudun kendi hyaluronik asit yoğunluğunun azaldığı bölgelerdir. Enjekte edildiği bölgelerde hacim oluşturarak tedavi sağlamaktadır. Sonuçlar yapıldığı anda fark edilir, ancak günden güne ciltle olan uyumu ve enjekte edildiği bölgenin çevresinin de etkilenmesiyle daha da güzel oturur.

Hyaluronik asit, “bakterilerle ayrışabilen diğer dolgu maddeleri gibi” hayvansal kökenli değildir. Bu uygulama doğal dudak yöntemleri arasında da en başta gelmektedir. Bu dolgu çeşidi, alerjik reaksiyonları en aza indirgediği gibi, hayvanlara özgü hastalıkların insanlara taşınmasına da engel olmaktadır. Tedavi edilen bölgede birkaç saat süren hafif bir şişme olabilir. Makyajla kolaylıkla kapatılabilecek hafiflikte olan morluklar görülebilir. Alerjik reaksiyonlar çok nadir görülür. Bu reaksiyonlar, enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, kaşınma veya sertlik şeklinde olabilir. Hyaluronik asit uygulamalarıyla birlikte kas gevşetici kırışıklık tedavisi uygulaması, vitamin enjeksiyonları, lazer ya da ışık tedavileri kombine edilebilir. Hatta cilt bütünlüğü açısından bu uygulamaların kontrollü ve planlı olarak belli bir yol izlenerek yapılması, sonuçların güzelliği ve kalıcılığı açısından önemlidir.

Kas gevşetici kırışıklık tedavisinde olduğu gibi, hyaluronik asit tedavisinde de “öğlen molası’’ prosedürü olarak söz edilir. Genellikle 20 dakikadan daha az bir süre içinde uygulama yapılır. Hyaluronik asit, kendi ince steril enjektörüyle, kırışıklık altındaki bölgeye, dermis içine enjekte edilerek uygulanır. Gereken enjeksiyon sayısı, kırışıklığın derinliğine ve uzunluğuna bağlı olarak değişir. Birkaç adet enjeksiyon gerekebilir.

Yüzün Hangi Bölümlerine Ne Tür Dolgular Yapılmalıdır?

En sık enjeksiyon bölgeleri, dudak-yanak arası nasolabial alanlar, dudak çevreleri ve yüzün orta bölümüdür.
Dolgu uygulamalarında kişiye özel maddeler tercih edilmelidir. Dolgu azalan ve desteklenmesi gerekli olan yerlere doğru açılarla enjekte edilmeli ve gereken dozda verilmelidir. Bu konuda doktorun hastasını iyi yönlendirmesine ihtiyaç vardır.  Kişiyi kendi doğal görüntüsünden 5-10 sene önceki haline getirmeye çalışmak hedeflenirse sıkıntı pek yaşanmayacaktır. Ancak miktarı arttırarak özellikle dudaklarda, fazla abartılı veya normalinden daha farklı görünüm kişinin özünden farklı olmasına ve tepki görmesine neden olabilir. Dudakların da dolguya ihtiyacı olabilmektedir. Özellikle belli bir yaştan sonra mimiklere veya sigara gibi alışkanlıklara bağlı olarak dudak üzerlerinde de boşalmalar ve çizgilenmeler oluşmakta bu durumda da dudaklar kişiyi daha yaşlı gösterebilmektedir. Bu bölgelere seçilen hyaluronik asit çeşidinin de dudakların üstünde yumuşak olmasına, dudak mukozası için ise biraz daha yoğun olmasına dikkat edilmesi önerilmektedir.

Bu yorumlar firmamızdan bağımsız bir şekilde kullanıcılar tarafından yapılmıştır. Soru & Cevap (Sorularınız Doktorumuz veya Asistanı tarafından cevaplanmaktadır.
 

Uzman Dr. Betül Şengör, ameliyatsız yüz germe teknikleri (Scarlet S, Geneo), kırışıklık tedavisi, dolgu (hyaluronik asit) uygulamaları üzerine yoğun çalışmaktadır. Estetik ve Kozmetik Dermatoloji alanında 2002 yılından bu yana çalışmalarına devam etmektedir.

Copyright ­© 2018 - 2023

Telefon

Telefon

WhatsApp

WhatsApp

Bize Ulaşın
Kapat
Bu site MFC Teknoloji tarafından yapılmıştır.